logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Benjamin Kahn (Belgija, Prancūzija) - BLESS THE SOUND THAT SAVED A WITCH LIKE ME

Š 2024-05-04 21:00
MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
18.38 - 25.88

Benjamin Kahn (Belgija, Prancūzija) – BLESS THE SOUND THAT SAVED A WITCH LIKE ME

 

Trukmė: 40 min. 

Šauksmas tapo monospektaklio atspirties tašku. Šauksmas, kuris dažnai suvokiamas kaip pykčio ar isterijos raiškos priemonė, šiame kūrinyje laikomas akimirksniu ir geriausiai girdima neatidėliotinos asmeninės raiškos priemone politinėje ir viešojoje erdvėje. Sykiu jis – ir dramaturginė bei choreografinė priemonė, padedanti sugyventi ir susimaišyti skirtingoms tikrovėms ir jų krizinėms būsenoms.

Spektaklio metu vykstanti stipri fizinė ir garsinė kelionė leidžia žiūrovams patirti grožį, harmoniją ir simetriją, kartu jai vėl atveriant ir šį gyvybiškai svarbų impulsą – šaukti.

Spektaklis bus tarsi pavojaus šauksmas. Šį kartą jame bus pabrėžiamas mūsų išgyvenamų geopolitinių, ideologinių ir ekologinių krizių kontekstas. Tai veidrodis to, ką norime pamatyti ar parodyti. Atlikėja Sati Veyrunes pereina iš vienos būsenos į kitą, pakeliui trindama ir išsklaidydama ribas tarp lyčių, kartais kaip motina, jaunuolis, moteris ar būtybė…

„Choreografija čia laikoma galingu politiniu įrankiu, leidžiančiu man kvestionuoti tai, kas intymu ir svarbu kaip bendra patirtis. Nesvarbu, ar šauksmas kupinas pykčio, malonumo, skausmo, ar tylos, jis yra galingas ir giliai intymus veiksmas. Jis išprovokuoja momentinę empatiją ir pažadina tai, kas mus visus jungia ir suprantama instinktyviai.“ – Benjamin Kahn.

Benjamin Kahn – šokėjas ir choreografas. Jis studijavo dramaturgiją ir teatrą Eks en Provanso universitete ir Reno konservatorijoje, baigė ESAC (École Supérieure des Arts du Cirque) Belgijoje. Po studijų bendradarbiavo su tokiais choreografais kaip Philippe Saire, Benjamin Vandewalles, Nicole Beutler, Ben Riepe, Frédéric Flamand, Maud Le Pladec, Eglė Budvytytė ir Alessandro Sciaronni. 

Jis mano, kad šokis ir choreografija yra galingi politiniai įrankiai, ir ypač domisi tuo, kaip konstruojame ir dekonstruojame požiūrį į individualų ir kolektyvinį kūną.

Sati Veyrunes (atlikėja) gimė 1995 m. Grenoblyje, baigė SEAD (Zalcburgo eksperimentinę šokio akademiją) ir šiuo metu gyvena Marselyje. Ji dirba tarptautiniu mastu nuo 2021 m. Sati dirba su Oona Doherty, kuri jai suteikė solo vaidmenį spektaklyje „Hope Hunt and the Ascension into Lazarus“. Jos toliau bendradarbiauja kituose kino ir choreografiniuose projektuose, įskaitant „Hunter Filmed“ (2021 m.) ir „Navy Blue“ (2022 m.). Nuo 2023 m. ji atlieka „Bless the Sound that Saved a Witch like me“ („Palaimink garsą, kuris išgelbėjo tokią raganą kaip aš“) – solo kūrinį, kurį jai parašė Benjaminas Kahnas ir kuris buvo atrinktas „Aerowaves 2024“. 

Sati Veyrunes yra „New Grand Tour 2023“, Prancūzijos instituto Italijoje (IFI) / Prancūzijos ambasados Italijoje sukurtos programos, skirtos pradėti savo tyrimus, susijusius su įkūnijimo sąvoka, laureatė. 

 

Idėja ir choreografija: Benjamin Kahn 

Atlikėja: Sati Veyrunes 

Muzikos dizainas: Lucia Ross

Šviesos dizainas ir scenos vadyba: Neills Doucet 

Dramaturgo asistentas: Théo Aucremanne 

Išorės konsultantė: Cherish Menzo

Kostiumų konsultantė: Carolin Herzberg 

Garso inžinierius: Louis Daurat

Tekstai: Benjamin Kahn, tiesiogiai įkvėptas Pier Paolo Pasolini, Death Grips, Darek Jerman, MAVI.

Vykdantysis prodiuseris: Les Halles de Schaerbeek, Actoral Marseile

Administracija, produkcija: Léonard Degoulet 

Gastrolės, sklaida: Sandrine Barrasso 

Bendra produkcija su: Klap Maison pour ladanse, Charleroi Danse, Les Halles de Schaerbeek Accueil en résidence: Festival de Marseille, Centre National de la danse Pantin, Klap Maison pour la danse, Kaiitheater , BUDA Kunstencentrum, Theater Rotterdam.

Sati Veyrunes šokio monospektaklis „Bless the sound that saves a Witch like me“ yra antroji trilogijos dalis, kuri bus pristatyta kartu su kitais dviem monospektakliais „Sorry, but I Feel Slightly Dissidentified...“, atliekamą Cherish Menzo ir „The Blue Hour“ („Mėlynoji valanda“), kurį atlieka Theo Acremanne.

Ši trilogija yra 2023 m. SACD ir ONDA remiamos TRIO(S) programos nugalėtoja. „Bless the sound that saved a Witch like me“ atrinkta į Europos Sąjungos remiamą programą „Aerowaves Twenty24“.

Spektaklis sukurtas 2023 m. kovo 25 d. „KLAP Maison pour la danse“ festivalio ir „de Genres“ programos rėmuose. 

Nuotraukų autoriai: Bas Czerwinski, Sandy Korzekwa

DĖMESIO. Spektaklio metu naudojami ryškios mirksinčios šviesos efektai. Taip pat, spektaklyje – didelis garsas.

Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Benjamin Kahn (Belgija, Prancūzija) - BLESS THE SOUND THAT SAVED A WITCH LIKE ME Š 2024-05-04 21:00 MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius 18.38 - 25.88
Renginys Benjamin Kahn (Belgija, Prancūzija) - BLESS THE SOUND THAT SAVED A WITCH LIKE ME
Data / Laikas Š 2024-05-04 21:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 18.38 - 25.88
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

 

Durys atidaromos: 21:00
Renginio trukmė: 40 min.
Pertraukos: nėra
Renginio kalba: nėra
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: nėra
Nuolaidos:
senjorams, studentams, moksleiviams, žmonėms su negalia.

DĖMESIO. Spektaklio metu naudojami ryškios mirksinčios šviesos efektai. Taip pat, spektaklyje – didelis garsas.


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
MENŲ SPAUSTUVĖ
Šiltadaržio g. 6 Vilnius Lietuva
Organizatorius
Lietuvos šokio informacijos centras
Lietuvos šokio informacijos centras
370 5 2040835/ info@dance.lt
Įmonės kodas: 110064529
PVM kodas ND
Renginys Benjamin Kahn (Belgija, Prancūzija) - BLESS THE SOUND THAT SAVED A WITCH LIKE ME
Data / Laikas Š 2024-05-04 21:00
Renginio vieta MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Kaina 18.38 - 25.88
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą ATIDARYMAS: Christos Papadopoulos (Graikija) - LARSEN C PopuliarusPopuliarusATIDARYMAS: Christos Papadopoulos (Graikija) - LARSEN C Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Pirkti bilietą Žuvies akis: Mariya Salo ir Petras Lisauskas (Ukraina, Lietuva) NEMIGA PopuliarusPopuliarusŽuvies akis: Mariya Salo ir Petras Lisauskas (Ukraina, Lietuva) NEMIGA MENŲ SPAUSTUVĖ, Vilnius
Pirkti bilietą Frédérick Gravel (Kanada) - FEAR AND GREED PopuliarusPopuliarusFrédérick Gravel (Kanada) - FEAR AND GREED Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Pirkti bilietą Frédérick Gravel (Kanada) - FEAR AND GREED PopuliarusPopuliarusFrédérick Gravel (Kanada) - FEAR AND GREED Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti