logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS

T 2024-06-19 17:00
Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
12.90 - 15.00

Spektaklis skirtas 8–12 m. vaikams

Režisierius — Augustas GORNATKEVIČIUS
Dailininkė — Simona DAVLIDOVIČIŪTĖ
Kompozitorė — Jūra Elena ŠEDYTĖ
Šviesos dailininkas — Dainius URBONIS
Judesio koordinatorė — Gintarė ŠMIGELSKYTĖ
Režisieriaus asistentė — Regina GARUOLYTĖ
Prodiuserė — Rugilė PUKŠTYTĖ

VAIDINA

Miglė POLIKEVIČIŪTĖ
Gediminas RIMEIKA
Jolanta DAPKŪNAITĖ
Augustė ŠIMULYNAITĖ
Marius REPŠYS
Lukas MALINAUSKAS

Pagal J. Vilės ir L. Itagaki knygą „Sibiro haiku“

Geriausia 2018 m. knyga vaikams pripažinta Jurgos Vilės ir Linos Itagaki komiksų knyga „Sibiro haiku“ randa būdą jautriai ir be pagrąžinimų pasakoti vaikams apie tremties žiaurumus ir jos kasdienybę. Spektaklio, kaip ir knygos, centre – vaikų išgyvenimai ir vaiko žvilgsnis į tremtį.

Knygos veikėjas Algiukas svajoja palakioti po pasaulį su savo draugu žąsinu Martynu. Netrukus taip ir nutinka, tačiau visiškai kitaip nei jis galvojo. Ankstyvą 1941 metų birželio rytą pulkas kareivių išverčia berniuką, jo sesę Dalią, tėtį Romą ir mamą Uršulę iš lovų ir liepia ruoštis kelionėn – taip lietuviai būriais ne savo noru iškeliauja į Sibirą. Vaiką užklumpa daugybė klausimų – kodėl juos ištremia? Kuo jie prasikalto? Kur tas Sibiras? Ten, tolimoje ir svetimoje šalyje, šeimai tenka išgyventi valgant sušalusias bulves, ašaromis sūdant sriubą ir dainomis šildant širdis. Ten gimsta tremtinių choras „Obuoliai“, ten dainuojant užauga sparnai, o viltis grįžti namo niekad neapleidžia.

„Spektaklį įkvėpusi Jurgos Vilės knyga „Sibiro haiku“ randa unikalią formą vaikams pasakoti apie itin sunkias tremties patirtis ir išgyvenimus per jų pačių žvilgsnį į šiuos žiaurumus. Spektakliu siekiame išlaikyti knygos žaidybiškumą, kuris šiems pasakojimams suteikia lengvumo, padaro juos prieinamesnius jaunajai auditorijai. Nagrinėdamas tremties temą spektaklis siekia ne tik apšviesti ar atpasakoti įvykius, tačiau ir padėti vaikams suvokti tai, kas atrodo nesuvokiama“, – sako jau ne pirmą spektaklį vaikams statantis režisierius Augustas Gornatkevičius.

A. Gornatkevičiaus teatrinė maniera paremta nuolatiniu humoro derinimu su rimtomis problemomis, kintančiu vizualumu, aktyviu fiziniu judesiu, žiūrovams atpažįstamų simbolių naudojimu, dramaturgijos klasikų praturtinimu šiuolaikinės nūdienos aktualijomis. Jaunosios kartos teatro režisierius Augustas Gornatkevičius sėkmingai įrodė, kad geba kurti ne tik suaugusių auditorijai, bet ir vaikams – už 2021 m. sukurtą spektaklį „Emilių Emilis“ režisierius pelnė Auksinio scenos kryžiaus nominaciją ir Fortūnos apdovanojimą.

Pasak režisieriaus, naujas jo darbas „Sibiro haiku“ prisideda prie tautinės atminties išlaikymo, jaunosios kartos moralinių normų formavimo, skatinant pilietinį sąmoningumą, gebėjimą suprasti, atjausti ir įkvėpti gyvenimui. Mirties, netekties, neteisybės temos rodosi sunkiausiai paaiškinamos vaikams, tačiau spektaklio komanda nuo jų nebėga, o siekia įprasminti per pagrindinio veikėjo bei jo draugų istorijas. 

 

Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS T 2024-06-19 17:00 Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius 12.90 - 15.00
Renginys PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS
Data / Laikas T 2024-06-19 17:00
Renginio vieta Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Kaina 12.90 - 15.00
Svarbi informacija

Perkant 10 ir daugiau bilietų kreipkitės: vipklientai@bilietai.lt


Durys atidaromos: 1 val. iki renginio
Renginio trukmė: 1:20 val.
Pertraukos: - nėra
Renginio kalba: lietuvių
Ikimokyklinio amžiaus vaikai į spektaklį neįleidžiami.
Vaikai įleidžiami nemokamai: ne
Amžiaus cenzas: N-8-12
Pavėlavę žiūrovai į salę neįleidžiami.
 
 
Nuolaidos :
 
Perkant 20 ir daugiau bilietų - 15%;

Visos nuolaidų sąlygos - https://www.teatras.lt/lt/bilietai-ir-informacija/nuolaidos-ir-akcijos/


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Gedimino pr. 4, Vilnius Vilnius Lietuva
Organizatorius
Lietuvos nacionalinis dramos teatras
Gedimino pr. 4, Vilnius
administracija@teatras.lt
Įmonės kodas: 190753924
PVM kodas ND
Renginys PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS
Data / Laikas T 2024-06-19 17:00
Renginio vieta Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Kaina 12.90 - 15.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Pirkti bilietą PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Vilnius
Pirkti bilietą PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS | Šiauliai PREMJERA. Birutė Kapustinskaitė. SIBIRO HAIKU, rež. Augustas GORNATKEVIČIUS | Šiauliai Valstybinis Šiaulių dramos teatras, Šiauliai
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti