logo
Pasirinkite periodą
Paieška žemėlapyje
Meniu

Liudas Mikalauskas (bosas), Vilija Kuprevičienė (sopranas), Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas). "Vokalo žvaigždės"

K 2024-07-11 20:00
Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
10.00 - 25.00

XII tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio koncertas „Vokalo žvaigždės“

Liudas Mikalauskas (bosas)
Vilija Kuprevičienė (sopranas)
Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas)

Žavus vokalinės muzikos vakaras, kuriame skambės gražiausios operų, operečių arijos, duetai, dainos, atliekamos Lietuvos operos žvaigždžių – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos premijos laureato, vieno įžymiausių Lietuvos jaunosios kartos bosų, savo išskirtiniu balso tembru ir artistiškumu pelniusio didžiulę publikos meilę – Liudo Mikalausko ir soprano Vilijos Kuprevičienės, po kurios pasirodymo Vokietijoje spauda rašė: „Nauja žvaigždė iš Lietuvos Vilija Kuprevičienė savo unikaliu balsu sukėlė audrą Leipcigo Gewandhauze“. Muzikams talkins žymi pianistė Aleksandra Žvirblytė.


Liudas Mikalauskas – 12-os tarptautinių dainininkų konkursų Grand Prix ir I-ųjų vietų laureatas, iš jų žymiausi: II tarptautinis Adam Didur operos dainininkų konkursas (Lenkija), XIII tarptautinis Ada Sari dainininkų konkursas (Lenkija), VIII tarptautinis I. Jurjevos vardo konkursas (Estija), tarptautinis dainininkų konkursas „XXI amžiaus menas“ (Ukraina), II tarptautinis dainininkų konkursas „Langas į Europą“ (Rusija). 2006 m. buvo apdovanotas LR Kultūros ministerijos premija „Už geriausią profesionaliojo meno 2006 m. debiutą“. 2007 m. stažavosi Didžiojoje Britanijoje „Royal Welsh College of Music and Drama“. Ruošia vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei visuose Lietuvos muzikiniuose teatruose.

Šiuo metu yra paruošęs daugiau nei 30 vaidmenų įvairiuose spektakliuose, žymiausi iš jų: Figaro – W. A. Mozart operoje „Figaro vedybos“, Mefistofelis – Ch. Gounod operoje „Margarita“, Le Comte – J. Massenet operoje „Manon“, Don Bartolo ir Don Bazilio – G. Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“, Davaina – G. Kuprevičiaus operoje „Karalienė Bona“, Enrico – G. Donizetti operoje „Ana Bolena“, Panglosas – L. Bernstein operetėje „Kandidas“. Dažnai kviečiamas dainuoti su visais Lietuvos simfoniniais orkestrais; nuolatos koncertuoja tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, Lenkijoje, Estijoje, Slovakijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Švedijoje, JAV. 2008 m. rugsėjo–gruodžio mėn. dalyvavo LRT muzikiniame projekte „Triumfo arka“, kurį nugalėjęs laimėjo „Auksinio balso“ titulą.

Vilija Kuprevičienė yra dainavusi visą eilę solo partijų LNOBT spektakliuose (K. M. Vėberio „Laisvasis šaulys“, M. Musorgskio „Borisas Godunovas“, Dž. Pučinio „Madam Baterflai“, Dž. Verdžio „Traviata“, G. Donicečio „Meilės eliksyras“ ir kt).  Dalyvavo režisierės J. Vansk projekte „Keturios Karmen“, kur atliko Fraskitos vaidmenį. Dirbo su dirigentais iš Izraelio A. Bar ir Bulgarijos Ch. Christov. Gastroliavo Izraelyje, Makao, Vokietijoje, Kinijoje, Kazachstane, JAV, Lenkijoje, Rusijoje. 2016-2018 metai Vilijai buvo itin sėkmingi – laimėti net trys Grand Prix apdovanojimai konkursuose Lenkijoje, Rusijoje, Lietuvoje. 2016-2017 metų sandūroje turėjo gastroles Vokietijoje, kur koncertavo Gevandhauzo Didžiojoje salėje. Apie šį koncertą plačiai rašė Vokietijos spauda, įvardindama Viliją kaip naują žvaigždę iš Lietuvos. Vilija Kuprevičienė  nuolat rengia solinius pasirodymus tarptautiniuose festivaliuose – M. K. Čiurlionio Palangoje ir Vilniuje,  „Vilnius Vivace“ ir kt. Vilija yra Nacionalinės filharmonijos kamerinės muzikos ansamblio „Musica Humana“ solistė. Yra išleidusi tris CD – „Meilės dvelksmas“ su LMTA profesore Aleksandra Žvirblyte , „New Hope“ su Bulgarijos orkestru, diriguojamu Ch. Christovo, bei „Eternal love“ su Budapešto simfoniniu orkestru, diriguojamu Adi Bar.
 

PROGRAMA:
M. K. Čiurlionis – Miražas
V. Kairiūkštis – „Nukelk man saulę“
V. Klova – „Ūdrio daina“
Lietuvių liaudies daina – „Beauštanti aušrelė“
G. Puccini – Turandot arija iš operos „Turandot“
G. Rossini – Don Basilio arija iš operos „Sevilijos kirpėjas“
F. Cilea – Adrianos arija „Io son l’umile ancella“ iš operos „Adriana Lecouvreur“
G. Verdi – Pilypo arija iš operos „Don Karlas“
G. Verdi – Elisabetos arija „Tu che le vanita“ iš operos „Don Karlas“
G. Verdi – Silvos arija su streta iš operos „Ernani“
H. Villa-Lobos – Aria cantilena iš „Bachianas Brasileiras Nr. 5“
G. Gershwin – Porgio daina iš operos „Porgis ir Besė“
G. Gershwin – „Bess, you is my woman now“ iš operos „Porgis ir Besė“
H. Villa-Lobos – Dansa (Martelo) iš „Bachianas Brasileiras Nr. 5“
E. Kalman – Misteris X arija iš operetės „Cirko princesė“

 

Daugiau informacijos apie tarptautinį M. K. Čiurlionio muzikos festivalį www.klasika.org
***
Pirkdami bilietą į koncertą, neprieštaraujate, kad renginys būtų fotografuojamas ir/ar filmuojamas, o vaizdinė medžiaga viešinama VšĮ "Klasika LT" internetinėje svetainėje, socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidoje. 
Renginys Data / Laikas Renginio vieta Kaina  
Liudas Mikalauskas (bosas), Vilija Kuprevičienė (sopranas), Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas). "Vokalo žvaigždės" K 2024-07-11 20:00 Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga 10.00 - 25.00
Renginys Liudas Mikalauskas (bosas), Vilija Kuprevičienė (sopranas), Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas). "Vokalo žvaigždės"
Data / Laikas K 2024-07-11 20:00
Renginio vieta Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
Kaina 10.00 - 25.00
Svarbi informacija
Perkant 10 ir daugiau bilietų galite kreiptis: vipklientai@bilietai.lt

Durys atidaromos: ~19:30
Renginio trukmė: ~2:00
Pertraukos: yra
Renginio kalba: lietuvių
Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 7 metų amžiaus imtinai (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą)
Amžiaus cenzas: N-5
Nuolaidos:
- studentams, senjorams ir asmenims su negalia 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą);
- asmenims, turintiems Palangiškio kortelę 1 bilietui (kontrolės metu pateikti nuolaidą įrodantį dokumentą).


Renginio organizatorius prisiima atsakomybę dėl renginio ir jo kokybės. Bilietai nekeičiami ir pinigai už juos negrąžinami (įskaitant atvejį, kai neapsilankoma renginyje). Renginį atšaukus ar nukėlus, dėl bilietų ir pinigų grąžinimo sprendimą priima ir už pinigų gražinimą, nuostolių atlyginimą atsako organizatorius. Bilietų platintojas veikia tik kaip atsiskleidęs tarpininkas, todėl neatsako už pinigų grąžinimą, nuostolių atlyginimą. Dėl pinigų gražinimo kreiptis reikia į renginio organizatorių. Daugiau informaciją apie bilietų grąžinimus rasite „Vartotojų taisyklėse“ čia.

Renginio vieta
Palangos Kurhauzo koncertų salė
Grafų Tiškevičių al. 1 Palanga Lietuva
Organizatorius
Klasika LT, VšĮ
Šeimyniškių 42-20, Vilnius
apramogos@gmail.com / +37063970702
Įmonės kodas: 302857888
PVM kodas ND
Renginys Liudas Mikalauskas (bosas), Vilija Kuprevičienė (sopranas), Aleksandra Žvirblytė (fortepijonas). "Vokalo žvaigždės"
Data / Laikas K 2024-07-11 20:00
Renginio vieta Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
Kaina 10.00 - 25.00
Kitos datos Tas pats organizatorius Ta pati renginio vieta
Pirkti bilietą Festivalio atidarymo koncertas. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos orkestras ir solistai Festivalio atidarymo koncertas. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos orkestras ir solistai Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
Pirkti bilietą Pianistas Petras Geniušas. "Pokalbis su Čiurlioniu" Pianistas Petras Geniušas. "Pokalbis su Čiurlioniu" Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
Pirkti bilietą Martynas Levickis (akordeonas), kamerinis ansamblis "Mikroorkéstra". "Metų laikai" Martynas Levickis (akordeonas), kamerinis ansamblis "Mikroorkéstra". "Metų laikai" Palangos koncertų salė, Palanga
Pirkti bilietą Koncertas visai šeimai "Nuo Milano vienuolyno iki filharmonijos Berlyno...". Kaja ir Klėja Kašubaitės (fortepijonas), aktorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė Koncertas visai šeimai "Nuo Milano vienuolyno iki filharmonijos Berlyno...". Kaja ir Klėja Kašubaitės (fortepijonas), aktorė ir režisierė Agnė Sunklodaitė Palangos Kurhauzo koncertų salė, Palanga
Paieška nedavė rezultatų
Loading...
Perkrauti